Przejdź do treści
Aktualności/Liga Angielska/Ligi Zagraniczne

Raport z Wysp Brytyjskich: Wolverhampton Wolves deklasuje mistrza w Premiership KO Cup

Wolverhampton

Autor: Małgorzata Olejniczak

Raport z Wysp Brytyjskich: Wolverhampton Wolves deklasuje mistrza w Premiership KO Cup

Z trzech zaplanowanych na Poniedziałek Wielkanocny spotkań  odbyło się tylko jedno, w którym Wolverhampton Wolves rozjechały na własnym torze Belle Vue Aces 46:20. Wygrana Wilków mogła być bardziej okazała, gdyby sędzia nie przerwał spotkania po jedenastu biegach, ze względu na niekorzystne warunki pogodowe. Obfite opady deszczu były także przyczyną odwołania spotkania Belle Vue Aces z Wolverhampton Wolves, które miało odbyć się na National Speedway Stadium w Manchesterze oraz meczu pomiędzy Peterborough Panthers i Leicester Lions.

Prezes Stali Gorzów już myśli o prekontraktach!

Na Monmore Green Wilki nie dały żadnych szans Asom, a ekipa z Manchesteru nie była w stanie wygrać drużynowo żadnego biegu i ostatecznie uległa gospodarzom różnicą 26 punktów.

Czterech zawodników gospodarzy zakończyło zawody  z kompletem punktów.

Jednym z nich był Steve Worrall, zdobywca 10 punktów i 2 bonusów, który w rozmowie z klubowymi mediami stwierdził, że „Belle Vue Aces, jako aktualni mistrzowie uznawani są za jednego z faworytów do wygrania Premiership. Jednak nasz dzisiejszy występ, jest sygnałem dla wszystkich ekip, że nie składamy broni. Sądząc po przebiegu spotkania w tych czterech wyścigach, które się nie odbyły, mogliśmy zwiększyć naszą przewagę i prawdopodobnie nasze zwycięstwo byłoby bardziej okazałe”.

Wolverhampton Wolves  – Belle Vue Aces 46:20

Wolverhampton Wolves 46: Steve Worrall 10+2, Chris Harris 9, Sam Masters 8+1, Ryan Douglas 8+1, Zach Cook 5+1, Rory Schlein 4, Leon Flint 2+1.

Belle Vue Aces 20: Tom Brennan 4+1, Brady Kurtz 4, Charles Wright 3+1, Anders Rowe 3+1, Dan Bewley 3, Jaimon Lidsey 2, Norick Blodorn 1+1.

fot. britishspeedway.co.uk

MAGAZYN ŻUŻLOWY Best Speedway TV

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *