Przejdź do treści
Aktualności żużlowe | Best Speedway TV/PGE Ekstraliga żużlowa Polska - Aktualności

Maciej Janowski o dobrych wynikach Sparty Wrocław „Wiemy, na co nas stać”

Fot. Emilia H. Lengas
📅 4 lipca 2023    🕒 09:22    ⏱ 2 min czytania

Maciej Janowski o dobrych wynikach Sparty Wrocław „Wiemy, na co nas stać”

W niedzielnym meczu PGE Ekstraligi, w którym Włókniarz Częstochowa mierzył się ze Spartą Wrocław, z bardzo dobrej strony pokazała się cała drużyna z Wrocławia. Wygrali oni 51:39, przedłużając swoją passę wygranych meczów w tym sezonie. Wrocławianie od samego początku zaczęli odjeżdżać, kiedy to na pierwszych 5 wyścigów, drużynowo wygrali 4.

Niemal idealni goście i pogubieni gospodarze, czyli oceny po meczu Tauron Włókniarza Częstochowa z Betard Spartą Wrocław

W wywiadzie podczas meczu Maciej Janowski, kapitan Sparty, został zapytany przez reportera Canal+, czy już na obchodzie toru widzieli, że będzie prędkość w ich motocyklach. 32-latek odpowiedział, że przed meczem tor wyglądał ładnie i cieszyli się z tego, że jest trochę przyczepniejszy, ale nie podchodzili do tego spotkania, lekceważąc rywala. Janowski dodał, że wiedzą oni, jak mocną drużyną są i co mogą zdziałać.

„Przed spotkaniem mówiliśmy, że tor wygląda ładnie. Chyba każdy z nas lubi tor taki trochę pod kołem, gdzie można delikatnie powalczyć, o coś się zaprzeć, więc tor bardzo się nam podobał wizualnie, ale nie nazwałbym tego jakąś przesadną pewnością siebie. Wiemy o tym, że jesteśmy mocną drużyną, wiemy, na co nas stać, więc ta pewność zawsze była i mam taką nadzieję, że zostanie do końca” – mówił w wywiadzie dla Canal+ Maciej Janowski.

Sparta Wrocław jest liderem tabeli PGE Ekstraligi, co więcej, nie przegrali oni jeszcze meczu, notując 11 zwycięstw. Nic dziwnego, że są stawiani w roli głównego pretendenta do tytułu i bardzo ciężko będzie walczyć z nimi innym drużynom.

MAGAZYN ŻUŻLOWY Best Speedway TV

Avatar Krzysztof Choroszy

Autor tekstu:

Krzysztof Choroszy

Z żużlem związany od 6. roku życia. Prywatnie fan Arsenalu, F1 i dobrego jedzenia.

Zobacz wszystkie artykuły autora

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *