Przejdź do treści
Aktualności żużlowe | Best Speedway TV/PGE Ekstraliga żużlowa Polska - Aktualności

Emil Sajfutdinow o dyspozycji Apatora Toruń: „Cały czas się rozkręcamy”

Fot. Kazimierz Kożuch
📅 23 lipca 2023    🕒 23:58    ⏱ 2 min czytania

Emil Sajfutdinow o dyspozycji Apatora Toruń: „Cały czas się rozkręcamy”

W piątkowym spotkaniu PGE Ekstraligi pewne zwycięstwo z Celfast Wilkami Krosno odniósł For Nature Solutions Apator Toruń. Mecz zakończył się wynikiem 58:32, a torunianie pokazali się z bardzo dobrej strony. Każdy z zawodników Apatora pojechał na swoim poziomie, co może być dobrym prognostykiem przed zbliżającą się fazą play-off.

Paweł Przedpełski wypowiedział się na temat poprawy względem słabego występu we Wrocławiu

W pomeczowej mix-zonie na temat planów, jakie „Anioły” z Torunia mają na najbliższy okres, wypowiedział się Emil Sajfutdinow. Zawodnik mówił, że play-offy są dla nich bardzo ważne i chcieliby się dobrze pokazać, wchodząc do półfinału i walcząc o medale. Dodał, że nadal czekają oni na rywala, z którym zmierzą się w ćwierćfinale.

„To dla nas jest bardzo ważne i chcemy namieszać i dalej realizować nasz cel, który postawiliśmy sobie na początku sezonu, żeby awansować do półfinałów i walczyć o medale, także nie jesteśmy w złej pozycji, cały czas się rozkręcamy i zobaczymy, na kogo trafimy, jeszcze mamy jedną kolejkę, która zdecyduje, na którym miejscu będziemy” – odpowiedział Emil Sajfutdinow w pomeczowej mix-zonie.

Obecny sezon dla Apatora Toruń nie jest w pełni udany. Zajmują oni obecnie piąte miejsce, co skutkowałoby tym, że w ćwierćfinale trafią na drużynę z Lublina, która jest jednym z kandydatów do złota. Wtedy wydaje się, że awans do półfinału byłby bardzo trudnym zadaniem. Dodajmy, że to sezon będzie pierwszym dla Emila po zawieszeniu, a zawodnik udowadnia wszystkim, że jest w świetnej formie.

MAGAZYN ŻUŻLOWY – kliknij TUTAJ

MAGAZYN ŻUŻLOWY – kliknij TUTAJ

Avatar Krzysztof Choroszy

Autor tekstu:

Krzysztof Choroszy

Z żużlem związany od 6. roku życia. Prywatnie fan Arsenalu, F1 i dobrego jedzenia.

Zobacz wszystkie artykuły autora

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *